Team Manager

Team Manager till vår Studio

För att säkerställa att vi är konkurrenskraftiga och fortsätter att bygga fantastiska mobila casinospel, som hittills spelats av över två miljoner spelare, letar ELK Studios nu efter en Team Manager till vår studio i Stockholm. Med din passion för att engagera och leda människor, och leverera enastående spel i tid, hjälper du oss att utvecklas och att växa.

Som person är du positiv och energisk – du är helt enkelt en person som ser människor och ser till att få saker att hända.


Om rollen

Du kommer att vara en del av och leda ett team bestående av 10 talangfulla klientutvecklare, artister och animatörer. Vi delar alla ett gemensamt intresse; att leverera spel i världsklass. Du kommer att leda och driva teamet framåt och främja relationer och samarbete samtidigt som du tillsammans med produktägare driver utvecklingen av spel och marknadsföringsmaterial och ser till att allt blir klart i tid. Du är med från att produktionen drar igång och driver den hela vägen fram till spelsläpp.

 

Du kommer bl.a att arbeta med att:

 • Planera, samordna och övervaka spelutvecklingen för att uppnå projektets mål i samarbete med produktägare
 • Ta noter från möten och samla in feedback
 • Tydliggöra prioriteringar
 • Specificera och bryta ner uppgifter i projekthanteringsverktyget
 • Verifiera och följa upp på implementationer i spelet
 • Testa spelet och jaga buggar
 • Skriva spelregler
 • Koordinera med marketing och DevOps vid releaser
 • Koordinera översättningar och certifieringar
 • Skapa assets i samband med översättningar 
 • Skapa projektplaner samt arbeta tillsammans med produktägare och Studio Manager för att ta projekt hela vägen till lansering
 • Arbeta nära tillsammans med produktägare, Creative Director och Art Director för att underlätta för projektet och säkerställa att det rör sig framåt på ett effektivt sätt
 • Samarbeta med spellogik-teamet för att säkerställa att den visuella spelupplevelsen matchar spelmekaniken
 • Personalansvar för teamet; t.ex. utvecklingssamtal och lönerevision

 

Vem är du?

Vi tror att du har exceptionell kommunikationsförmåga och ett djupt intresse för mellanmänskliga relationer och teknik. Du är definitivt en lagspelare och du engagerar och inger förtroende i ditt sätt att kommunicera. Du har en bakgrund som projektledare, utvecklare eller liknande i en teambaserad organisation där du har arbetat i agila projekt. Du vet hur du påverkar och organiserar människor och aktiviteter till ett effektivt arbetsflöde mot deadline.

Vidare ser vi att du som person är strukturerad, kvalitetsfokuserad och målinriktad. Du är självgående, ansvarsfull och passionerad för detaljer. Våra projekt går igenom många förändringar under en produktcykel varför det är viktigt att du  är lösningsorienterad med ett innovativt och kreativt tänkande, flexibel, anpassningsbar och pragmatisk. 

Om du har arbetat med spel tidigare så är det meriterande men inget krav. 

Vi tror att du skulle behöva de flesta av ovan färdigheter för att bli framgångsrik i din framtida roll på ELK Studios. Men bli inte avskräckt från att ansöka om du saknar en eller två, låt oss hellre ha en bra diskussion om det.

 

Vi erbjuder

En plats i en kreativ spelstudio som fokuserar på hög kvalité! Du kommer att få en open minded och engagerad, team-working atmosfär med trevliga och kompetenta och medarbetare. På ELK Studios trivs vi tillsammans och ser värdet av att kunna lösa problem ihop. Hos oss får du arbeta tillsammans med ditt team på plats på kontoret i Stockholm City.

Om ovanstående låter som en beskrivning av dig är du välkommen med en ansökan till careers@elk-studios.com med ämnet “Team Manager”. Inkludera CV och en kort beskrivning av vad som gör dig till en bra kandidat för rollen. För frågor eller ytterligare information kontakta Talent Acquisition Manager Li Cederblad-Friberg på 070-2239450.

Vi kommer att tillsätta tjänsten så snart vi hittar rätt kandidat, så skicka din ansökan så snart som möjligt. Vi vill gärna höra från dig, så tveka inte att ansöka!

Kontakter från rekryterings- och konsultbyråer undanbedes vänligen men bestämt.